top of page

Houtverhalen uit Oekraïne

“Hoe komen jullie aan al die mooie houten planken, met die bijzondere verhalen erachter?”


Wat zijn we blij als we op avontuur mogen

Vroeg een klant me onlangs. Een begrijpelijke vraag, want dat komt zeker niet aanwaaien. Ook loopt ons bijzonder hout niet volgens de standaard inkoopkanalen.


Wereldwijd hout verzamelen

Nee, daarvoor zijn we vaak weken aan het zoeken naar de juiste contacten in het buitenland. Zo waren we in de Oekraïne om daar een aantal mensen te bezoeken, “die wel wat moois hadden”. En dat was zeker waar!


Na onze landing in Lviv (wie kent het niet?) gingen we het binnenland in. Er was in dit deel van het land ook te merken dat Oekraïne zich in zwaar weer bevindt. De bevolking heeft hieronder te leiden, maar blijft desondanks hoopvol. En erg gastvrij.Dangerous roads met beloning

Onze tocht van 2,5 uur ging door deels onherbergzaam gebied op een wijze die in een tv uitzending van de Gevaarlijkste Wegen (en Chauffeurs!) ter Wereld niet zou misstaan.


Gelukkig kwamen we veilig op onze afspraak bij Wladimir. Hier werd op traditionele wijze een prachtig product gemaakt: eiken boomstamtafelbladen in een kwaliteit, zoals je die weinig meer tegen komt. De trotse eigenaar toonde ons daarna nog veel meer prachtige houtsoorten en producten.


Lokaal vakmanschap in hout

Het fabrieksterrein heeft de bekende authentieke uitstraling en er wordt gewerkt met machines, waar echt traditioneel vakmanschap voor nodig is. Prachtig om te zien. Dit eerste bezoek was geslaagd: hier gaan we mee aan de slag!TIP

Volg onze ontdekkingsreizen, op zoek naar het mooiste hout met een verhaal, via onze mailinglijst of onze social media @plancker.nl.
Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page