top of page

Barnwood voor buiten

Barnwood als interieurtoepassing blijft onverminderd populair. Plancker heeft echter ook diverse Barnwood toepassingen voor buiten. Hout dat jarenlang dienst heeft gedaan in de Alpen of juist op de uitgestrekte vlakten van de Verenigde Staten en Canada kan een flink stootje hebben. Welke Barnwood soorten kunnen prima buiten worden gemonteerd?

BarnWood Pennsylvania

Deze eiken planken vinden hun oorsprong ten Noord-Oosten van Pittsburgh in de Verenigde Staten. Wind, regen en zon hebben ze in dit klimaat gevormd tot deze robuuste uitstraling. Het warme karakter wordt graag binnenshuis gebruikt voor unieke zuilen of wanden, maar ook buiten verfraait BarnWood Pennsylvania gevels en puien. Het leent zich daarbij goed voor de gevelbekleding van een smaakvolle aanbouw of tuinhuis.


Barnwood Pennsylvania als gevelbekleding

Barnwood Toronto

Niet alleen de Verenigde Staten, maar ook Canada beschikt over een landschap vol oude schuren en loodsen. In de heuvels ten Noorden van Toronto zijn de omstandigheden zeer gunstig om hout te laten verouderen. Vaak gemaakt van Grenen of Hemlock, worden deze schuren jarenlang door de elementen geteisterd. Eenmaal gedemonteerd, worden de delen op ambachtelijke wijzer geborsteld en daarna keurig verpakt. Zo creëert het Canadese BarnWood een luxueuze uitstraling aan menig buitengevel of buitenverblijf.


BarnWood Toronto is een aantrekkelijke houtsoort voor zowel binnen als buiten.


Barnwood Gèneve (Grijs en Mixed Color)

Ook het Europese continent is al decennialang een bakermat van unieke Barnwood planken. De extreme omstandigheden in de Alpen geven hout een geweldige uitstraling. Het BarnWood Gèneve is een houtsoort dat ook buiten zeer goed en op grote oppervlaktes bruikbaar is. Het kenmerkt zich door de verschillende diktes en originele zijkanten. Het kernhout is blijven bestaan en het zachte hout is ingeklonken danwel weggesleten. Dit geeft de planken een niet te imiteren karakter.Samen met onze klant Biemar-bois s.a. hebben we een prachtige gevelbekleding van de Universiteit van Luik (ULg) mogen realiseren.

Barnwood Genève Mixed Color aan de gevel en als luxe poort verwerkt.


Interesse in dit bijzondere hout voor buiten?

We helpen u graag, ook op het gebied van technische montage van ons Barnwood. Laat ons weten welk hout met een verhaal u kunt gebruiken. Benader ons vrijblijvend voor meer informatie via: info@plancker.nl. of +31 (0)184 – 234 810.

Comments


bottom of page