top of page

FSC.

Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer.

Schermafbeelding_2022-12-06_om_13.50.52-removebg-preview.png

FSC Recycled.

Sinds september 2017 is Plancker FSC gecertificeerd. Hierbij hebben wij niet alleen gekozen voor de reguliere FSC standaard, waarbij wij gecertificeerd hout inkopen en verkopen, maar ook voor de FSC standaard waarbij van zogenaamd reclaimed hout FSC recycled hout gemaakt wordt, de 40.007 standaard van FSC.

Door ons ook volgens deze standaard van FSC te certificeren kunnen wij op (aanvankelijk ongecertificeerd) hout, dat aantoonbaar zijn eindbestemming al eens bereikte, en dat door ons een nieuwe bestemming krijgt, een FSC claim afgeven. Dit, ter bevestiging dat het hergebruikte hout duurzaam hout is. Dit is natuurlijk minstens zo mooi als hout verkopen dat uit een FSC gecertificeerd bos komt, immers voor dit nieuwe product is geen enkele boom (extra) gekapt.

 

Met het FSC-certificaat draagt Plancker bij aan het behoud van bossen wereldwijd.

Wat is FSC.

Forest Stewardship Council (FSC) is een organisatie die opkomt op voor verantwoord bosbeheer. Hierbij wordt er rekening gehouden met ecologische, sociale en economische aspecten. FSC kent hiervoor tien richtlijnen, de FSC principes. Voldoet het bosbeheer aan deze FSC-richtlijnen, dan mag het hout uit deze bossen met een FSC-claim verkocht worden.

Waarom FSC.

Bossen zijn misschien wel ons kostbaarste bezit. Dit geldt voor de mensen en dieren die er direct of indirect van afhankelijk zijn. Door te hout volgens de FSC-richtlijnen te oogsten en verkopen zijn we er zeker van dat bossen wereldwijd hersteld en beschermd worden. Daarnaast stimuleert FSC het hergebruik van hout. Dit draagt bij aan een klimaatvriendelijke en circulaire economie.

bottom of page