top of page

FSC.

Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer.

Schermafbeelding_2022-12-06_om_13.50.52-removebg-preview.png

FSC 100% Recycled.

Sinds september 2017 is Plancker officieel FSC 100% Recycled gecertificeerd. Dit betekent dat Plancker hout verkoopt dat voor 100% gerecycled is en opnieuw gebruikt wordt. Met een FSC 100% Recycled certificering stimuleert Plancker een klimaatvriendelijke en een circulaire ecomie. Dit omdat het hout opnieuw gebruikt wordt in zowel interieur als exterieur. Met het FSC-certificaat draagt Plancker ook bij aan het behoud van bossen wereldwijd.

Wat is FSC.

Forest Stewardship Council (FSC) is een organisatie die opkomt op voor verantwoord bosbeheer. Hierbij wordt er rekening gehouden met ecologische, sociale en economische aspecten. FSC kent hiervoor tien richtlijnen, de FSC principes. Voldoet het bosbeheer aan deze FSC-richtlijnen, dan mag het hout uit deze bossen met een FSC-claim verkocht worden.

Waarom FSC.

Bossen zijn misschien wel ons kostbaarste bezit. Dit geldt voor de mensen en dieren die er direct of indirect van afhankelijk zijn. Door te hout volgens de FSC-richtlijnen te oogsten en verkopen zijn we er zeker van dat bossen wereldwijd hersteld en beschermt worden. Daarnaast stimuleert FSC het hergebruik van hout. Dit draagt bij aan een klimaatvriendelijke en circulaire economie.

bottom of page