In Plancker

“Hoe komen jullie aan al die mooie houten planken, met die bijzondere verhalen erachter?” zo vroeg een klant me onlangs. Een begrijpelijke vraag, want dat komt zeker niet aanwaaien. Ook loopt dat niet volgens de standaard inkoopkanalen. Nee, daarvoor zijn we vaak weken aan het zoeken naar de juiste contacten in het buitenland. Zo waren we afgelopen maand in de Oekraïne om daar een aantal mensen te bezoeken, “die wel wat moois hadden”. En dat was zeker waar!

Na onze landing in Lviv (wie kent het niet?) gingen we het binnenland in. Er was in dit deel van het land ook te merken dat Oekraïne zich in zwaar weer bevindt. De bevolking heeft hieronder te leiden, maar blijft desondanks hoopvol. En erg gastvrij! Onze tocht van 2,5 uur ging door deels onherbergzaam gebied op een wijze die in een tv uitzending van de Gevaarlijkste Wegen (en Chauffeurs!) ter Wereld niet zou misstaan.

Gelukkig kwamen we veilig op onze afspraak bij Wladimir. Hier werd op traditionele wijze een prachtig product gemaakt: eiken boomstamtafelbladen in een kwaliteit, zoals je die weinig meer tegen komt. De trotse eigenaar toonde ons daarna nog veel meer prachtige houtsoorten en producten. Het fabrieksterrein heeft de bekende authentieke uitstraling en er wordt gewerkt met machines, waar echt traditioneel vakmanschap voor nodig is. Prachtig om te zien. Dit eerste bezoek was geslaagd: hier gaan we mee aan de slag!

We vervolgens onze ontdekkingsreis, op zoek naar het mooiste Hout met een Verhaal voor onze klanten.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search